Планирана изградња индустријске зоне у Шековићима

Општина Шековићи планира изградњу нове индустријске зоне у селу Тишча која би, уз унапређење инфраструктуре, требало да подстакне привредни раст.
Како преноси РТРС, иако је буџет Шековића од 4.650.000 КМ за 30% већи од прошлогодишњег, и даље је ово изразито неразвијена општина. Планирају да новим индустријским зонама, уз олакшице за инвеститоре, подстакну развој привреде и ново запошљавање. Већ имају заинтересоване инвеститоре из Мађарске.
– Одређен је локалитет који по свему инфраструктурно задовољава у мјесној заједници Тишча. Чекамо одговор Владе Републике Српске јер то земљиште се води на Шуме Републике Српске. То је некада био један огроман расадник, сад је то зарасло, нико то не користи ни за шта – изјавио је начелник општине Шековићи Момир Ристић.
У општинској управи вјерују и да ће ускоро покренути два већа предузећа – фабрику мермера и фабрику за производњу боја и лакова, које су годинама напуштене након лоше приватизације и дуготрајних судских спорова. Недавно је продајом објекта домаћем трговачком ланцу окончан и стечај робне куће у центру града.

Извор: ba.ekapija.com