Партнери разговарали о циљевима и активностима пројекта „SMEnergy“

Представници Развојне агенције Републике Српске учествовали су на првом састанку поводом почетка реализације пројекта “Сервисни центри и пут трансформације за већи удио коришћења обновљиве енергије у малим и средњим предузећима” – SMEnergy  и првом састанку управног одбора пројекта.

Састанак је одржан 6. и 7. фебруара 2024. године у Птују, Словенија, а домаћин је била Локална енергетска агенција Сподње Подравје која је водећи партнер у пројекту.

Учесници састанка били су и представници девет партнерских организација и институција из осам земаља Дунавске регије, представник Министарства енергетике и рударства Републике Српске које је стратешки придружени партнер из Републике Српске, као и представници институција и локалних развојних агенција из Републике Српске и земаља учесница у пројекту који су учествовали онлајн.

На догађају се разговарало о циљевима и активностима пројекта, као и начинима како се укључити у развој стратегија и алата за промоцију употребе обновљивих извора енергије међу малим и средњим предузећима.

Циљ пројекта је стварање пилот мреже сервисних центара у земљама учесницама у пројекту како би се ојачала подршка енергетски интензивним МСП у убрзавању транзиције ка усвајању обновљивих извора енергије.

SMEnergy пројекат суфинансира Европска унија у оквиру Interreg Дунавског регионалног програма.