Отворен бизнис инкубатор у Приједору

У Пословном центру Приједор  су завршени радови на адаптацији простора у оквиру  пројекта “Развојем предузетничке инфраструктуре до бољег пословног окружења”.
Oпшти циљ  овог пројекта ,чија је укупна вриједност око 133.200 КМ,  је побољшање пословногокружења на подручју града Приједор док је специфични циљ подстицање самозапошљавања и унапријеђење  конкурентности малих и средњих предузећа   кроз развој пословне инфраструктуре на подручју града Приједора.
Средства у износу  од 33.579  КМ  обезбиједио је Град Приједор док остало представљају бесповратна средства обезбијеђена од стране Европске уније путем пројекта Локални интегрисани развој (ЛИР), који имплементира УНДП БиХ и Влада Републике Српске путем Министарства финансија.
Вођа пројектног тима  Зинајда Хошић је новинарима изјавила да је у оквиру овог пројекта уређено око 232 квадратна метра пословних простора који су распоређени у 12 канцеларија и једном великом салом за састанке и едукације и намијењене су привредним субјектима из области креативне  и иновативне индустрије.
„ За овај бизнис инкубатор , који је потпуно ифраструктурно опремљен, предвиђено је доношење правилника за улазак у овај центар који треба да пропише услове под којима ће привредни субјекти користити пословне просторије у овом центру“, изјавила је Хошићева.
Она је потврдила да ће висина закупнине за почетнике  у првој години бити 35 одсто, а  у другој 40 одсто  од  девет КМ колика је цијена простора по метру квадратном у овој пословној зони.
„ Овим пројектом су уређене канцеларије које ће изнајмљивањем под повољним условима омогућити активирање креативне индустрије на подручју града и ми ћемо подржавати све активности које се даље буду овдје проводиле по развојним циклусима“ , изјавио је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.
Имплементатор пројекта је Град Приједор, а подржан је бесповратним средствима Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској 2016/2017.
У овом простору ће се организовати  едукације за заинтересоване субјекте из области иновативног менаџмента, употребе ИТ алата у бизнису, доступних програма за развој иновација и креативне индустрије.