Отворен Сајам ученичког предузетништва

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа и норвешки Програм ученичког предузетништва (Business Innovation Programs – BIP) организовали су данас у бањолучкој Техничкој школи Сајам ученичког предузетништва. На сајму учествује 60 ученичких предузећа са око 350 ученика из 14 средњих школа из Републике Српске и ФБиХ. Гости сајма су ученици школе из Даља (Хрватска) који неће бити у такмичарској конкуренцији. 
Стручни жири оцијениће све учеснике и прогласити најбоље у три категорије: најбољи штанд и лого, најбољи производ/услуга и најбољи бизнис план. За побједничке екипе обезбијеђене су награде, а исти сајам одржаће се 7. априла и у Сарајеву гдје ће своје производе представити 18 школа кроз 90 предузећа и око 500 ученика.
Према ријечима директора Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринка Ђукића, програм представља одличну прилику да млади људи стекну одређена знања из области предузетништва, провјере како то изгледа у пракси и евентуално изаберу предузетништво као будуће животно и професионално опредјељење.
– Прије свега, битно је да имају пословну идеју и одлучност да је проведу, а даље се све може реализовати –  рекао је Ђукић.