Отворен Сајам предузећа за вјежбу

У бањoлучком Дому омладине данас је свечано отворен Сајам предузећа за вјежбу, који заједнички организују Амбасада Аустрије у БиХ и организација „Култур контакт“, с циљем упознавања средњошколаца о функционисању и пословању једног предузећа.
Сајму предузећа за вјежбу присуствовали су и министар за науку и технологију Републике Српске Јасмин Комић, амабасадор Аустрије у БиХ Донатус Кек, као и градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић, који је изразио задовољство што је Бања Лука први пут домаћин ове манифестације и нагласио да знања стечена током скупа млади треба да примијене у својим градовима, односно у оквирима БиХ.
Најважније питање у БиХ је развој привреде. У нашем граду окупили су се средњошколци из 27 градова БиХ. Суштина сајма и цијелог пројекта је да млади већ током школовања стекну одређена знања из области предузетништва нагласио је градоначелник.
Аташе за образовање, умјетност и културу при Амбасади Аустрије Клаудија Билић навела је да је ово пети Сајам предузећа за вјежбу, појаснивши да је ријеч о пројекту који се од 2004. године проводи у средњим школама у БиХ.
Данас у Бањалуци имамо око 150 учесника сајма, који излажу на 36 штандова рекла је Билићева.
Она је додала да је циљ пројекта да професори кроз иновативне наставне методе својим ученицима могу представити нови систем рада, односно да ученици током наставе науче како функционише и послује једно предузеће.
Свако школско предузеће има за партнера предузетника из реалног свијета, што је веома важно, јер на тај начин дјеца остварују контакте који им могу бити од користи по завршетку школовања истакла је Билићева. (СРНА)