Отворен сајам „Наше је боље“

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је јуче у Бијељини, гдје је отворила Сајам домаћих производа „Наше је боље“, да на тржишту постоји квалитетна понуда домаћих производа које треба куповати јер је то добро и за привредни амбијент и за здравље људи.
„Покушавамо да сви заједно подижемо свијест о важности заштите домаће производње, али и свијест наших грађана да купујемо наше производе. Ми можемо да се похвалимо нашом понудом која је квалитетна“, рекла је Цвијановићева на отварању сајма у Етно-селу „Станишићи“.
Она је нагласила да би сви заједно требало то да разумију и да купују своје, домаће производе.
„Морамо да нађемо начин да своје производе испромовишемо, али и да ширимо свијест колико је важно за наш привредни амбијент, а и за наше здравље да користимо оно што је произведено код нас уз све потребне контроле и стандарде“, нагласила је Цвијановићева.
Она је истакла да је овај сајам успјешан јер представља начин да се успостави бољи пословни амбијент, добра сарадња међу привредницима и сви заједно да промовишу економски патриотизам.
„Број излагача, којих је више од 90, показује да постоји интерес. Веома је важно да се од сајма до сајма јавља све већи број људи који желе да представе своје производе“, напоменула је Цвијановићева.
Цвијановић је рекла да Република Српска на различитим локацијама, а данас у Бијељини, покушава да направи овакве догађаје, додајући да је покровитељ овог сајма Министарство трговине и туризма Републике Српске, те да је имала прилику да подржи овај, као и многе друге сличне догађаје.
Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић истакла је да је намјера била да се скупи што већи број привредника.
„У томе смо успјели. Можемо да видимо велики број излагача из разних области наше привреде, а сви смо ту да бисмо подржали рад привредника и развој наше привреде. Ресорно министарство увијек је било и биће ту за привреднике како бисмо заједничким снагама расли и развијали привреду, да отварамо радна мјеста и стварамо што бољи амбијент за живот у Републици Српској“, рекла је Гашићева новинарима.
Она је додала да очекује да ће данашњим сусретом привредника бити остварени контакти међу њима и да истовремено покажу шта имају, шта има Република Српска и да ту понуду што више приближе потрошачима.
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је предсједнику Цвијановићевој и Гашићевој за организацију оваквог скупа у Бијељини.
„Ови произвођачи су истовремено показали да могу произвести оно што може бити и на нашем терену, али и вани“, рекао је Мићић и нагласио да произвођачима треба пружити сваку могућу подршку.
Сајам у Етно-селу „Станишићи“ организован је у оквиру кампање „Наше је боље“, коју Министарство трговине и туризма Републике Српске спроводи с циљем промоције домаћих производа и јачања привредних активности у Српској.
Након отварања сајма предсједник Републике Српске Жељкао Цвијановић састала се са руководиоцима предузећа од републичког значаја у сједишту Фонда ПИО Републике Српске.

Извор: СРНА