Отворен позив за достављање пројектних приједлога за додјелу Ц- ваучера за подршку МСП

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа кроз активност Европске мреже предузетништва пружа могућност малим и средњим предузећима да се пријаве на Јавни позив за додјелу Ц-ваучера.
Jавни позив намијењен је малим и средњим предузећима која су заинтересована да направе план за кружни развој како би задржали вриједност производа, материјала и ресурса што је дуже могуће, при чему се минимизира стварање отпада.
Ц – ваучер је програм убрзања развоја захваљујући којем ће мала и средња предузећа добити ваучере за подршку вриједне 60.000 евра. Програм подршке трајаће 9 мјесеци а предузећима су на располагању врхунски професионалци (ментори) који ће их заједно водити кроз програм за дизајн нових, кружних рјешења.
Мала и средња предузећа такође имају могућност учешћа у „Програму за репликацију ланца вриједности“ за подршку у трајању од 3 мјесеца. За овај програм на располагању је 15.000 евра.
Такође, пројекат ће прикупити 6 милиона евра допунског финансирања за одабрана мала и средња предузећа.
Услови за достављање пријаве за Ц-ваучер су:
• да сте МСП (правно лице)
• да се налазите унутар Европске уније или у придруженој земљи
• да је ваш пројекат усклађен са најмање једним рјешењем за кружност која су развијена у  Ц-ваучеру.

Позив је отворен од 1. августа до 31. октобра 2019. године.

Ц-ваучер је прва паневропска иницијатива која је усвојила концепт кружне економије за редизајн ланаца вриједности. Чини је 13 партнера из 6 различитих земаља (Пољска, Француска, Шпанија, Данска, Румунија, Шведска).
Пројекат се финансира из средстава Европске уније за истраживање и иновације – Хоризон 2020.
Ако вас занима да ли се ваша кружна идеја може примјенити у вашем предузећу и не знате одакле започети, пријавите се на Ц -ваучер програм.
Детаљније информације о јавном позиву можете пронаћи на сљедећој страници: https://call-for-adopters.fundingbox.com/?utm_source=affiliate&utm_medium=social&utm_campaign=adopter-sme-open-call

Кoнтaкт oсoбe у Рeпубличкој агенцији за развој малих и средњих предузећа су:

Дејан Шешлија, tel: +387 66 714 313, e-mail: dejan.seslija@rars-msp.org

Александар Вуковић, tel: +387 51 222 152, e-mail: aleksandar.vukovic@rars-msp.org

Сања Радуловић, tel: +387 51 222 157, e-mail: sanja.radulovic@rars-msp.org