Општина Шамац заинтересована за сарадњу

Представници Општине Шамац посјетили су данас Републичку агенцију за развој малих и средњих предузећа гдје су са директором Маринком Ђукићем и његовим сарадницима разговарали о могућностима за успостављање сарадње.
Начелника Одјељења за привреду Светозара Јевђића и начелника Службе за локални економски развој, пољопривреду и село Предрага Недића занимало је које активности Агенција тренутно проводи и који су то пројекти на којима би се у наредном периоду могло интензивније сарађивати.
Директор Ђукић изразио је спремност да Агенција у скорије вријеме организује обуку из области идентификације и припреме пројеката према ЕУ методологији за општину Шамац и сусједне локалне заједнице. Такође је договорена посјета Агенције Шамцу како би се размотриле могућности успостављања пословне зоне за шта ова општина има потенцијала.
Ђукић је рекао да се и у сарадњи са овом локалном заједницом може радити на повезивању предузећа и средњих школа с циљем организовања практичне наставе на радном мјесту што је дио активности програма Прилика плус. Представници општине Шамац упознати су и са подршком коју предузећа у Републици Српској могу добити кроз Европску мрежу предузетништва, а договорена је и могућност организовања инфо дана за привреднике са овог подручја када буде расписан нови јавни позив за додјелу бесповратних средстава кроз пројекат „Challenge to Change“.