Општина Станари оснива локалну развојну агенцију

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић са сарадницима разговарао је данас у Бањој Луци са представницима Општине Станари о иницијативи ове локалне заједнице да оснује агенцију за развој.
– Агенција, као координатор мреже за локални економски развој у Републици Српској, подржава и подстиче јачање постојећих и оснивање нових локалних развојних агенција јер је то додатни механизам подршке малим и средњим предузећима и предузетницима. Локалне развојне агенције на најбољи начин могу креирати и реализовати активности према специфичним потребама своје средине. То су оперативна тијела која, између осталог, координишу сарадњу локалних органа власти са републичким институцијама и организацијама, као и међународним донаторима – истакао је Ђукић.
Представници Општине Станари нагласили су да би будућа агенција била фокусирана на пружање различитих видова пословне подршке предузетницима и предузећима, од пословног планирања и пословног савјетовања, до израде стратешких развојних докумената и промоције предузетништва.
Приједлог о оснивању развојне агенције ускоро би се требао наћи пред одборницима локалне скупштине.