Општина Приједор подстиче запошљавање

Општина Приједор расписала је три јавна позива за додјелу 320.000 КМ подстицаја из буџета кроз пројекте предвиђене Стратегијом развоја општине.
Начелник Одјељења за привреду и пољопривреду општине Приједор Боро Војводић рекао је да је ријеч о 150.000 КМ за самозапошљавање, 50.000 КМ за запошљавање младих високообразованих кадрова и 65.000 КМ послодавцима за запошљавање нових радника.
– Ту је и 30.000 КМ за подршку предузећима за увођење стандарда квалитета, 20.000 КМ, 5.000 КМ за помоћ извозу производа на страна тржишта, а новина је 20.000 КМ за предузетничке иницијативе жена, односно 3.000 КМ по једној корисници – прецизирао је Војводић.
Један од услова за ове подстицаје је да је кандидат на евиденцији Завода за запошљавање, да дјелатност за коју се тражи подстицај буде производна и да се годину након завршетка пројекта не може одјавити дјелатност нити вратити на биро.
– Углавном је ријеч о пројектима које проводимо већ трећу годину и половина досадашњих корисника остала је у послу, а половина се правдала свјетском економском кризом, погоршаним условима пословања и повећањем пореза и доприноса – рекао је Војводић. (СРНА)