Одржан јавни час о предузетништву

Представнице Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа присуствовале су јавном часу о предузетништву о теми „Регистрација бизниса и вођење финансија за регистроване бизнисе у БиХ“, који је прошле седмице у Брчком организовала Микрокредитна фондација МИ-БОСПО – Мрежа жена у бизнису. 
Ријеч је о пројекту Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) који се реализује у оквиру јавне кампање заговарања за увођење предузетништва у образовни систем БиХ, а поводом Дана женског предузетништва.
Овај догађај био је одлична прилика да предузетнице наче нешто ново и унаприједе властити бизнис. Иначе, УСАИД и МИ-БОСПО, кроз пројекат Мрежа жена у бизнису, раде на побољшању положаја предузетница у БиХ. Мрежа има 1661 чланицу које су своје производе промовисале на многобројним сајмовима и које су учествовале и размјењивале знања и искуства на разним семинарима и форумима. Мрежа константно ради на побољшању услуга које пружа својим чланицама.
– Републичка агенцја за развој малих и средњих предузећа подржава активности чији је циљ афирмација жена предузетница и подршка женама у бизнису, посебно у руралним подручјима. У том смислу, подржали смо и ову активности Мреже жена у бизнису – истакла је Маја Кнежевић, представница Агенције.
Јавном часу о предузетништву присуствовале су и чланице Мреже из Тузле, Брчког, Бијељине, Градачца, Зворника и Сребреника.
Дан женског предузетништва у свијету се обиљежава од 2000. године, а МИ-БОСПО је први пут обиљежио овај дан у мају 2011. године трибином „Шта жене у бизнису желе“. Такође је организовано више форума и двије конференције о важности женског предузетништва у БиХ.