ОДРЖАН ТРЕНИНГ ЗА ИНОВАТОРЕ

Министарство науке и технологије Републике Српске и Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, у сарадњи с Министарством за науку и технолошки развој Републике Србије, организују Такмичење за најбољу технолошку иновацију.
Овај пројекат се у Републици Српској проводи од 2006. године. Министарство науке и технологије РС обезбједило је за побједнике овогодишњег такмичења наградни фонд од 45.000 КМ, а Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа организује едукацију за иноваторе.
У просторијама Агенције данас је одржан претпоследњи тренинг за иноваторе на тему „Како унаприједити комуникацине, презентационе и преговарачке способности“. Учествовало је шест тимова из категорија „иновативне идеје“ и „реализоване иновације“.
Према ријечима Весне Рашковић, представнице организационог тима Такмичења за најбољу технолошку иновацију из Србије, суштина пројекта је да се иноваторима помогне да овладају знањима и вјештинама које ће им олакшати пласман производа на тржиште. Тако иноватори најприје уче како да напишу бизнис план, а затим и како да презентују, преговарају и продају своју иновацију.
Она је изразила задовољство чињеницом да је сваке године све већи број такмичара, али и све бољи квалитет иновација.
Међу иноваторима који су присуствовали тренингу били су и Драган Тешић, из Котор Вароша и Соња Лолић, из Бање Луке, који су истакли да им овај вид едукације представља драгоцјено искуство за будуће презентације иновација и комуникацију са потенцијалним купцима и инвеститорима.
Последњи тренинг за иноваторе, учеснике такмичења, биће одржан 24. новембра 2009. године, у Бањој Луци, након чега слиједи рецензија свих тимова који су прошли такмичење. Проглашење побједника планирано је за 23.децембар 2009.године