Одржан семинар о теми „Подршка женском предузетништву у РС – Успостављање система квалитета“

Министарство индустрије, енергетике и рударства РС организовало је данас у Бањој Луци семинар о теми „Подршка женском предузетништву у РС – Успостављање система квалитета“. Семинару је присуствовало тридесетак жена предузетница из цијеле Републике Српске, као и представници Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, Привредне коморе РС, Џендер центра, Савјета за женско предузетништво регије Бања Лука и других институција које подржавају развој женског предузетништва у Српској.
Циљ семинара био је да се предузетницама пруже основне информације о стандардима квалитета да би сазнале како да га успоставе, а тиме и одговорније послују и поступају са ресурсима, те добију повјерење купаца и квалитет производа.
– Влада Српске од 2005. до 2009. године помогла је систем менаџмента квалитета у више од 340 предузећа у вриједности већој од 2,4 милиона КМ, а ове године је заједно са Привредном комором РС, издвојено 30.000 КМ за помоћ прерађивачима –  истакао је Милан Цвијић, помоћник министра индустрије, енергетике и рударства који је дао основне информације у вези са успостављањем система квалитета у малим и средњим предузећима, као и о стандарду ISO 9001.
На семинару је представљен и пројекат „Подршка руралном женском предузетништву из Фигап програма“ Агенције за пружање стручних услуга у пољопривреди, Савјет за женско предузетништво подручја Бања Лука, а било је ријечи и о женама у предузетништву у Српској.
Mинистарство индустрије, енергетике и рударства РС штампало је посебан водич за успостављање система квалитета у малим и средњим предузећима који су добиле учеснице семинара, а доступан је и другим заинтересованим предузетницима.