Одржан семинар о регионалном повезивању у процесу производње, прераде и дистрибуције пољопривредних производа

У организацији Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа и удружења SANDNES SSD, 25. и 26. фебруара 2010. године у хотелу „Сан“ у Лакташима, одржан је семинар o теми „Регионално повезивање свих главних учесника у процесу производње, прераде и дистрибуције пољопривредних производа“.
Циљ семинара био је да успостави и побољша везе између пољопривредних произвођача и прерађивача, дистрибутера и представника трговине на велико.
У раду семинара су, осим домаћина, учествовали и предстваници Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства РС, Фондације „Инструмент за подршку развоју пољопривреде“, представници одјељења за пољопривреду Општина Дервента, Модрича, Брод, Теслић, Градишка, Србац и Котор Варош, представници великих трговачких ланаца „Меркатор“ и „Делта Макси Груп“, професори с Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци, представници USAID пројекта „Фарма“ и представници произвођача.
Семинар је омогућио размјену искустава и представљање потреба свих учесника, те размјену информација о специфичним потребама.