Одржан семинар „Иновације у оквиру програма Хоризонт Европа“

Развојна агенција Републике Српске у оквиру Европске мреже предузетништва у сарадњи са Министарством цивилних послова БиХ одржала је 18. јуна 2021. године семинар на тему
„Иновације у оквиру програма Хоризонт Европа“.

Предавачи на радионици су били је др Бојан Ћудић, координтор Европске мреже предузетништва Републике Српске и проф. др Драган Глигорић са Економског факултета Универзитета у Бањој Луци.

У оквиру семинара учесници су имали прилику да чују и примјере добре праксе, гдје је своје искуство презентовао проф. др Борислав Кобиљаки испред предузећа Биогранум, Нови Сад и проф. др Сузана Готовац са Природно-математичког факултета у Бањој Луци.

На радионици је било присутно 15 представника предузећа из различитих сектора, гдје је основни циљ био да се учесници боље упознају са новим програмом „Хоризонт Европа“ за период 2021- 2027. године кроз који ће се пружати подршка привредним субјектима и осталим организацијама које желе да унаприједе своје пословање и јачају капацитете у области истраживања и иновација са циљем повећања конкурентности на тржишту.