Одржан Сајам ученичког предузетништва у Сарајеву

Десети Сајам ученичког предузетништва, који организује „Business Innovation Programs“ (БИП) одржан је у петак, 5.априла, у Сарајеву. 
На сајму се представило 120 ученичких компанија иза којих стоји око 600 ученика и 40 наставника средњих школа из 16 градова БиХ који су у протеклој години прошли кроз програм за обуку на пољу започињања властитог посла. На сајму су први пут представљене и три основне школе.
Отварању сајма присуствовали су представници Амбасаде Краљевине Норвешке у БиХ, БИП, Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, као и многобројни посјетиоци. Учесници сајма, који је био такмичарског карактера, имали су прилику да изложе резултате свог једногодишњег пословања, да се међусобно упореде, тестирају своју конкурентност и прошире мрежу контаката. Представнице Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа учествовале су у раду жирија који је имао задатак да одабере по три најуспјешније компаније у категоријама: најбољи пословни план, најбољи штанд или лого и најбољи производ или услуга. Двије најбоље компаније у свим категоријама, према мишљењу жирија, су „Лами софт“ из Сребреника и „Склопи-расклопи“ са Пала које су награђене учешћем на љетном кампу који ће се у јуну одржати у Сутомору у Црној Гори.