Одржан округли сто “Могућности развоја женског предузетништва у граду Бања Лука”

Представница Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, учествовала је на округлом столу о  теми “Могућности развоја женског предузетништва у граду Бања Лука” који је јуче организовала Градска развојна агенција Бања Лука.
Догађај је окупио жене предузетнице и руководиоце предузећа са подручја града Бања Лука, којима су представљена искуства, препреке и проблеми предузетница, те планови и програми надлежних институција за њихово рјешавање. Сврха догађаја је била да се од предузетница и других заинтересованих страна добију приједлози и смјернице за потребе припреме “Програма развоја женског предузетништва на подручју града Бања Лука” и његовог уврштавања у Фонд за подршку предузетницама на подручју Бање Луке.
Директор Градске развојне агенције Дејан Кустурић и начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић, представили су програме и активности  града Бања Лука за побољшање пословног окружења и подршку привреди, док је самостални стручни сарадник Анеса Лиховић представила активности везане за женско предузетништво.
Милка Латинчић, начелница Одјељења за развој малих и средњих предузећа у Министарству индустрије, енергетике и рударства Републике Српске представила је женско предузетништво у оквиру “Стратегије развоја малих и средњих предузећа Републике Српске за период 2016-2020. године”, као и програме подршке предузетницама од стране Владе Републике Српске.
Секретар Савјета за женско предузетништво при Привредној комори Републике Српске, Нада Будиша, представила је рад савјета, док су Гордана Лиховић, предсједница Удружења жена предузетница и руководилаца предузећа УНА РС и Анита Шимунџа, представница Џендер центра Владе РС, представиле резултате анализа о стању женског предузетништва у Републици Српској и регији Бања Лука.
Као увод у панел дискусију, Јела Карић је представила искуства пројекта “Економско оснаживање жена” удружења УНА РС, а лична искуства су подијелиле предузетнице Катарина Јовановић из “Коњичког клуба Paddock” и Ружица Куваља из “CYK– Центар за изокинетичка мјерења”.