Одржани семинари о развоју пословних зона за представнике општинa Републике Српске

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, у сарадњи с њемачком организацијом за техничку сарадњу GTZ, организовала је први од три модула семинара о теми „Развој пословних зона према усвојеном Акционом плану за подршку успостављању и развоју пословних зона у РС 2009-2013“.
Семинари су одржани протекле седмице у Бањој Луци и Источном Сарајеву.
Семинаре под називом „Инвестициона промоција општина и градова у контексту развоја пословних зона“ одржала је експерт за инвестициону промоцију из GTZ-а, г-ђа Андреа Вугриновић, бивша директорица Жупанијске развојне агенције AZRA Вараждин.
Семинарима су присуствовали координатори општинских управа и општинских развојних агенција који су задужени за реализацију пројеката успостављања пословних зона и друге пословне инфраструктуре. Семинару у Бањој Луци присуствовала су 33 учесника, док су семинару у источном Сарајеву присуствовала 23 учесника.
Они су стекли важна знања и размјенили искуства са експертом о темама „Стратешки економски развој општине и веза са инвестиционом промоцијом“, „Шта инвеститор очекује и начин његовог размишљања код доношења одлука о улагању“, „Развој инвестиционог производа/понуда, шта чини инвестициону понуду“ и „План и методе промоције пословних/индустријских зона“.
У оквиру планираног циклуса предвиђају се модул II – Развој пословне зоне и модул III – Промоција, попуњавање и управљање зоном.