Одржане аудиције у Бањалуци и Приједору

Почела је друга сезона ТВ шоуа „Наш бизнис“ у продукцији Радио-телевизије Републике Српске. Послије великог успјеха прве сезоне серијала, почетак друге сезоне обиљежило је велико интересовање грађана који су показали креативност и жељу да покрену властити посао. Борба за учешће у ТВ шоуу „Наш бизнис“ и освајање прве награде биће жестока.

-Изгледа да су прошлогодишњи серијал и његове побједнице натјерале грађане да размишљају о љековитом биљу, па смо на аудицији у Бањалуци имали неколико кандидата који су размишљали у том правцу. Поред тога, доста кандидата је имало идеје које се тичу еко-туризма. Сви чланови жирија били су потпуно објективни код оцјењивања пословних идеја и мислим да смо до сада урадили добар посао и одабрали најбоље кандидате, рекао је Марио Милановић, члан жирија из Предузетничког центра Универзитета у Бањалуци.

Кандидати који су се ове године пријавили да учествују у ТВ шоуу „Наш бизнис“ имају нешто „лакши“ посао од кандидата који су прошле године „пробијали лед“. Сада већ сви знају да се морају добро припремити, да морају на најбољи начин презентовати своју идеју и да не смију одустајати док не убиједе чланове жирија да су управо они најбољи. Готово сви кандидати признају да су хтјели да се пријаве на аудицију у првом серијалу, али да једноставно нису имали храбрости. Прошли серијал редовно су пратили сваке сриједе на програму Радио-телевизији Републике Српске. Прошлогодишњи кандидати, посебно финалисти, подстакли су их да ове године и они покушају да дођу до властитог предузећа.

-Размишљао сам да се пријавим и прошле године, али сам у посљедњем тренутку одустао. Мислим да је моја идеја добра и да се свидјела члановима жирија. За своју ракију већ сам добио неколико награда за квалитет. Желим од ње да направим бренд. Посебно сам размишљао о имену ракије и за сада ћу само рећи-ако Руси могу да имају вотку која носи име предсједника, зашто не би и ми имали такву ракију, рекао је кандидат број један у овогодишњем шоуу Саша Тошић из Мркоњић Града.

И такмичарски тимови који су дошли на аудицију у Приједору били су убијеђени да њихова пословна идеја заслужује шансу. Чланови жирија пажљиво су размотрили сваку идеју и најбољима пружили прилику за наставак такмичења.

Екипа ТВ шоуа „Наш бизнис“ наставља са аудицијама. У недјељу 17. априла, у 12 часова смо у добојском Центру за културу, аудиција у Брчком је у понедјељак 18. априла у 18 часова у у Дому културе у 18, а у Бијељини 19. априла у 18 часова у Информативном центру Радио-телевизије Републике Српске.

Послије седмодневне паузе, екипа ТВ шоуа „Наш бизнис“ наставља са аудицијама по градовима Републике Српске. Електро-технички факултет у Лукавици биће домаћин аудиције заказане за 26. април у 18 часова, а Дом културе у Требињу аудиције заказане за 27. април у 18 часова.