Одржана регионална конференција Европске мреже предузетништва

Представници Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа која је на челу конзорцијума Европске мреже предузетништва Републике Српске, учествовали су на регионалној конференцији Мреже у Охриду, која је одржана 4. и 5. октобра ове године.
Осим проширивања постојеће сарадње, циљ  догађаја је био и унапређивање рада Мреже у региону. Учесници конференције размијенили су искуства партнера у пружању услуга мреже, информације о новим иницијативама, постигнућима и нови изазовима за заједничке иницијативе у региону, а промовисани су и профили предузећа која траже пословну сарадњу.
Дио програма конференције је обухватио рад у групама чији је циљ био да унаприједе сарадњу и учешће партнера и корисника услуга Мреже из региона у програму Хоризонт 2020, као  и другим ЕУ програмима. Разговарано је и о томе како побољшати кориштења интернет алата за унапређење сарадње и комуникације унутар Мреже.
У оквиру конференције представљени су примјери добре праксе и рада у групама на унапређењу услуга мреже у областима сајетодавних услуга; профила, догађаја  и партнерских споразума; услуга за иновациони менаџмент; промоције, развоја Мреже и видљивости партнера.
Представници Агенције активно су учествовали у раду конференције и одржали презентацију о раду Европске мреже преузетништва Републике Српске. Такође, водили су и представили рад  двије радне групе: “Јачање учешћа у Јадранско-јонском програму” и “Унапређење савјетодавних услуга Мреже”.