Одржана радионица „Од идеје до предузетничке фирме“

У оквиру Глобалне седмице предузетништва чији је домаћин за БиХ Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, МИ БОСПО – Мрежа жена у бизнису у сарадњи са Агенцијом, организовала је данас у Бијељини трибину о теми „Наш поглед на предузетништво у БиХ“ и радионицу под називом „Од идеје до предузетничке фирме“.

Координатор за односе са јавношћу микрокредитне фондације „МИ БОСПО“ Азра Берило истакла је како је женама у предузетништву осим финансијске, неопходно пружити и подршку у едукацији.

– До сада су женама пружане искључиво финансијске услуге, а сада је уочено да су им потребни едукација, семинари, посјете на терену стручњака, као и помоћ при заговарању послова – рекла је Берило.
Она је истакла да 90 одсто жена никада није добило могућност едукације нити било какву подршку власти у БиХ, те да је само седам одсто жена учлањено у нека удружења или организације, што довољно говори колико је потребна помоћ женама предузетницама.
Директор Агенције за развој средњих и малих предузећа Слободан Марковић рекао је да је у оквиру Глобалне седмице предузетништва одржано такмичење за најбољу пословну идеју из сфере чистих технологија, мобилисање младих да у интерактивном дружењу генеришу пословне идеје и конкурс за најбољу фотографију на тему предузетништва, видео спот о предузетништву, као и традиционално такмичење „Оствари своју идеју“.

Глобална седмица предузетништва је свјетска кампања подизања предузетничке свијести код младих и одржава се широм свијета од 14. до 19. новембра. (СРНА)