Одржана обука на тему „Предузетничке компетенције“ у оквиру новог циклуса Акцелератор програма у Источном Сарајеву

У оквиру новог циклуса Акцелератор програма, који Развојна агенција реализује у Источном Сарајеву, јуче је одржана прва обука за почетнике у послу на тему „Предузетничке компетенције“ од стране предавача Марка Какуће и Николе Полуге. Прилику да учествује у овом циклусу добило је 14 појединаца и тимова са подручја Источног Сарајева које је одабрала стручна Комисија након презентације њихових пословних идеја.

Одабрани кандидати у наредних мјесец и по учествоваће у програму подршке који обухвата бесплатну обуку током које учесници добијају знања и вјештине потребне за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, новчане и неновчане награде за најуспјешније пословне идеје, подршку у проналаску додатних извора финансирања, те повезивање са потенцијалним партнерима у земљи и иностранству.

Декан Економског факултета Пале – Универзитета у Источном Сарајеву Радомир Божић поздравио је учеснике и пожелио им успјешан рад и усвајање знања и вјештина које ће им помоћи у реализацији њихових пословних идеја.

Програм се организује у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву – ОЈ Економски факултет Пале, Градом Источно Сарајево, општинама у саставу Града Источно Сарајево, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево и Заводом за запошљавање Републике Српске.