Одржана обука из области пројектног планирања

Седамнаест полазника из општина Шамац, Вукосавље, Пелагићево и Доњи Жабар успјешно је завршило тродневни семинар о теми „Инструменти за идентификацију и припрему развојних пројеката који је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа организовала прошле седмице у Шамцу у сарадњи са Општином.
Уз помоћ ментора, полазници су на практичном примјеру учили како да идентификују и припреме пројектни приједлог према методологији приступа логичке матрице. To je једна од најраспрострањенијих метода које користе међународне организације, a све више и домаће институције.
Пројектни приједлози на којима су полазници радили током семинара су из области унапређења пољопривредне производње, управљања чврстим отпадом, рјешавања питања водоснабдијевања и унапређења туристичке понуде.  Уз малу дораду, ови пројектни приједлози могу бити кандидовани према различитим донаторским институцијама. 
Из досадашњег искустава програма обуке коју проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, преко 36 јединица локалне управе је прошло обуку и након проведених семинара укупно су одобрена 22 пројектна приједлога оквирне вриједнсти око 1,5 милиона КМ грант средстава.