Одржана конференција поводом почетка пројекта „Друга шанса“

Представници Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа учествовали су на конференцији поводом почетка пројекта „Прихватање неуспјеха да би се олакшало пружање „друге шансе“ предузетницима у Дунавској регији“-DanubeChance2.0 која је одржана 25. октобра 2018. године у Будимпешти. Домаћин је била Организација за развој индустрије IFKA из Будимпеште, која је водећи партнер у овом пројекту. 

На конференцији су представљени и резултати пројекта REBORN, као и политике и искуства земаља учесница у пројектима у пружању „друге шансе“ предузетницима. Остварено је и активно учешће на првом састанку партнера у пројекту под називом „Train the Trainer” који је одржан 26. октобра 2018. године, а током којег су представљене партнерске организације и инстутуције и предочени резулати анализа стања о пружању „друге шансе“ предузетницима у земљама учесницама у пројекту. На састанку је дискутовано и о модулима обуке у оквиру академије која ће у наредном периоду бити организована за предузетнике са финансијским потешкоћама, институцијама подршке и финансијским институцијама у свим земљама учесницама пројекта.

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа један је од 17 партнера у овом пројекту чија је имплементација почела у јулу ове године. Пројекат је суфинансиран из фондова Европске уније (ERFD, IPA, ENI) у оквиру Дунавског транснационалног програма 2014-2020.

Циљ пројекта DanubeChance2.0 је развијање политика „друге шансе“ предузетницима као и развој практичних рјешења за побољшање предузетничког учења и културе да би се избјегао „губитак предузетничког потенцијала“ и превазишла „стигматизација“ предузетника који су банкротирали у Дунавској регији, а самим тим и у Републици Српској.