Одржана конференција „Млади у предузетништву“

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа Републике Српске у оквиру „Глобалне седмице предузетништва“, а под покровитељством градоначелника Брчко дистрикта БиХ у Омладинском центру у Брчком јуче је организовала конференцију "Млади у предузетништву".

Директор Агенције Слободан Марковић истакао је да се конференција организују четврту годину за редом с циљем подстицања јавног мнијења и мотивисања младих људи да се окрену предузетништву и самосталном бизнису. Марковић је истакао да је у оквиру многобројних активности у протекле четири године представљено много идеја и бизнис планова младих људи од којих су неке препознате и у иностранству.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Мирослав Гаврић рекао је да је неопходно позитивна искуства која су презентована на конференцији имплементирати и у Брчком те створити повољнији привредни амбијент у граду.

Апсолвент Пољопривредног факултета у Бањој Луци Драгиша Драгичевић који је учествовао у овогодишњем "Startup Weekend"-у у организацији  Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа у Бањој Луци рекао је да је са својим тимом представио идеју еколошког сушења воћа, љековитог биља и поврћа.

– Надам се да ћемо нашу бизнис идеју, коју смо представили пред потенцијалним инвеститорима, имати прилику да проведемо у дјело и покренемо посао у Брчком -закључио је Драгичевић.

У оквиру конференције представљене су активности које је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа организовала у оквиру „Глобалне седмице предузетништва“, активности партнера, а промовисани су и примјери добре праксе.

Конференцији су присуствовали и представници Америчке амбасаде, Федералног министарства развоја, предузетништва и обрта, Одјељења за привредни развој, спорт и културу Дистрикта Брчко, Удружења послодаваца у Брчком, Омладинског савјета РС, Иновационог центра и МИ БОСПО – Мрежа жена у бизнису.