Одржана конференција „Конкурентност јединица локалне самоуправе – како до инвестиција?“

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић са сарадницима, присуствовао је конференцији „Конкурентност јединица локалне самоуправе – како до инвестиција?“ која је одржана у уторак у Бањој Луци.
Организатори конференције били су  Министарство за економске односе и регионалну сарадњу, Министарство управе и локалне самоуправе и Привредна комора РС.
Конференција је намијењена представницима локалне самоуправе и привредницима, а њен циљ био је да укаже на проблеме које треба превазићи како би окружење било привлачно за инвеститоре.
У оквиру конференције разматран је BFC SEE програм сертификације градова и општина са повољним пословним окружењем као јединствен инструмент за унапређење конкурентности јединица локалне самоуправе.
У другом дијелу конференције, на којој су учествовали представници надлежних министарстава у Влади Републике Српске, општина и градова и међународних програма, разматране су могућности сарадње локалних самоуправа у циљу стварања повољне инвестиционе климе, промоције улагања и привлачења инвестиција.
На конференцији су представљена и искуства града Приједор, затим општине Ивањица из Хрватске, Сремске Митровице из Србије, као и инвеститори који раде у тим општинама.