Одржана дводневна онлајн обука у оквиру „Програма подршке предузетницима са потешкоћама у пословању“

Шеснаест предузетника из Бање Луке, Градишке, Приједора, Добоја, Дервенте, Модриче, Источног Сарајева и Вишеграда завршило је данас дводневну онлајн обуку под називом „Приступ финасијама за оне чији пословни план није успиокоју је организовала Развојна агенција Републике Српске у оквиру „Програма  подршке предузетницима са потешкоћама у пословању“.
У оквиру ове обуке полазници су имали прилику да размјене своја искуства, чују више о управљању финансијама и науче како да правилно процијене потребе за финансијским средствима. Иако је обука одржана на неуобичајен начин због актуелних мјера које су на снази због пандемије вируса корона, сви учесници су изразили задовољство квалитетом реализоване обуке и знањима која су стекли у протекла два дана.
Иначе, Програм подршке предузетницима са потешкоћама у пословању РАРС организује у оквиру пројекта ,,Прихватање неуспјеха да би се олакшало пружање ”друге шансе”  предузетницима у Дунавској регији”- DanubeChance2.0, који суфинансира Европска унија из фондова ERDF, IPA и ENI у оквиру Дунавског транснационалног програма. Циљ програма је пружање подршке предузетницима у превенцији кризе, стварању могућности поновног покретања пословне активности, информисању о алтернативним изворима финансирања и промоцији предузетништва ”друге шансе”.
Програмом су предвиђена укупно четири модула. Посљедњи модул чија је тема „Законодавство“ биће одржан 28. априла 2020. године, такође онлајн.
Позивамо занитересоване предузетнике да се пријаве за учешће на овој обуци најкасније до 26. априла 2020. године.
Ваше пријаве са контакт подацима можете послати на: info@rars-msp.org након чега ћете добити детаљна упутства о начину реализације обуке.