Обука за припрему и вођење развојних пројеката

У оквиру реализације Стратегије обуке за службенике и изабране званичнике у јединицама локалне самоуправе у Републици Српској 2016-2020. година, Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске организује у Бијељини обуку o теми „Инструменти за идентификацију и припрему развојних пројеката“.
Обука ће се одржати од 15. до 17. августа 2018. у Регионалном центру за обуку – скупштинска сала Града Бијељина, Трг Краља Петра I Карађорђевића 1  и намијењена је представницима градова Бијељина и Зворник, као и општина Братунац, Вукосавље, Доњи Жабар, Лопаре, Милићи, Модрича, Осмаци, Пелагићево, Петрово, Сребреница, Угљевик, Шамац и Шековићи.

Обука је намијењена запосленима у јединицама локалне самоуправе или локалним развојним агенцијама, који су ангажовани на пословима припреме и провођења пројеката, одјељењу за стратешко планирање или локални развој, службеницима који проводе процесе јавних набавки или запосленима у одјељењу за финансије.

Програм обуке је осмишљен тако да учесницима пружи информације о процесу идентификације пројектних идеја, доступним изворима финансирања, процесу припреме пројектних приједлога према методологији коју користи највећи број међународних и домаћих донатора, али и да омогући учесницима да кроз рад у групама раде на практичном развоју пројектних приједлога.

Обука се проводи у оквиру пројекта Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа под називом „Јачање капацитета јединица локалних самоуправа и локалних развојних агенција кроз оспособљавање локалних тимова за припрему и вођење развојних пројеката. Од 2015. године до данас ову обуку је прошло  178 полазника из 35 јединица локалне самоуправе.

Пријаве за обуку могу се доставити у приложеном обрасцу, Александру Каурину, координатору за обуку у Министарству управе и локалне самоуправе РС, (е-mail: a.kaurin@muls.vladars.net, телефон: 051 339 376, факс: 051 339 648) најкасније до петка 10. августа  2018. године.

АГЕНДА

ПРИЈАВНИ ОБРАЗАЦ