Обука за израду пословног плана и за слијепе и слабовидне

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић посјетио је данас Општинску организацију слијепих и слабовидних у Теслићу и са њеним члановима разговарао о активностима које могу да побољшају њихово запошљавање и самозапошљавање,  јер је то један од највећих проблема са којим се ова категорија суочава.
Договорено је да се крајем године организује округли сто који би окупио све релевантне институције, а на којем би се разговарало о томе како побољшати запошљивост слијепих и слабовидних на подручју Републике Српске.
„Агенција у оквиру својих редовних активности организује обуку из области пословног планирања у које планирамо укључити и ову категорију грађана. Током љета један циклус обуке организовали смо у Бањој Луци за жене, будуће предузетнице, а Програмом рада за наредну годину предвидјећемо такве врсте едукација и за сва заинтересована слијепа и слабовидна лица“ – рекао је овом приликом Ђукић.
Он је, такође, истакао да Општинска организација слијепих и слабовидних у Теслићу има доста искуства у припреми и провођењу пројеката, па ће се у наредном периоду радити на заједничким апликацијама према донаторима за пројекте запошљавања.