Норвешки инвеститори заинтересовани за улагање у РС

Инвеститори из Норвешке веома су заинтересовани да улажу у Републику Српску, што је потврда да у Српску вриједи улагати и да су могућности бројне.

Ово је потврдио в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац након јучерашњег састанка са амбасадором Краљевине Норвешке у БиХ Олавом Рејнертсенем у Бањалуци.

Амбасадор Краљевине Норвешке у БиХ Олав Рејнертсен рекао је да постоји неколико инвестиционих група из Норвешке које траже прилике за улагање у Републику Српску и ФБиХ, углавном у подручју соларне и енергије вјетра.

Он је подсјетио да је прије годину успоставио билатералну пословну асоцијацију између БиХ и Норвешке, чија је главна сврха да пренесе норвешким инвеститорима који се потенцијали нуде у БиХ.

– Увјерио сам се да постоји пуно потенцијала у зеленој енергији. То је довело до данашњег састанка на којем смо разговарали о конкретним финансијским приликама за инвеститоре – нагласио је норвешки амбасадор.

Рејнертсен је истакао да велики норвешки инвеститори, са инвестицијама од 300-400 мил ЕУР, траже околину која је предвидљива и сигурна.

– Зато разговарамо како са корпорацијама, пословним асоцијацијама, тако и са политичарима у Републици Српској. Чим се оконча тренутна политичка криза у БиХ, норвешки инвеститори су спремни да улажу – рекао је Рејнертсен, саопштено је на сајту ИРБ РС.

Извор: ba.ekapija.com