Нови циклус обуке за припрему и провођење развојних пројеката

У Требињу је данас почео нови семинар на тему „ИНСТРУМЕНТИ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈУ, ПРИПРЕМУ И ПРОВОЂЕЊЕ РАЗВОЈНИХ ПРОЈЕКАТА“ који организује Развојна агенција Републике Српске.

На обуци која ће трајати четири дана учествују 24 учесника, представника институција и одјељења Градске управе Требиње, Развојне агенције Града Требиња и Општине Билећа.

Семинар пружа могућност да се, кроз рад у групама, припреме пројектни приједлози према приступу логичке матрице која представља најраспрострањенију методу коју примјењују међународне донаторске институције. Учесници семинара ће такође имати прилику да се упознају са Законом о јавним набавкама БиХ и ПРАГ процедурама. Након обуке, јединице локалне самоуправе и институције добијају оспособљен кадар који у складу са потребама може самостално (или у пројектном тиму) да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у Босни и Херцеговини.

Од 2015. године Развојна агенција Републике Српске организовала је 22 обуке у којима је учествовала 51 јединица локалне самоуправе, а обуку је успјешно завршило 388 полазника.