Нови циклус обука из области припреме и провођења пројеката

Нови циклус обука из области припреме и провођења пројеката, који организује Развојна агенција Републике Српске (РАРС), почео је данас у Источном Сарајеву. Обука, која ће трајати три дана, организује се у сарадњи са Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, а присуствују јој представници Општине Рогатица, Економског факултета Пале, туристичких организација Источног Сарајева и Калиновика, као и Градске развојне агенције Источно Сарајево.
Ово је још једна у низу обука које организује РАРС, а намијењена је запосленима у јединицама локалне самоуправе и локалним развојним агенцијама, институцијама, јавним предузећима и невладиним организацијама који се баве економским развојем у области идентификације, припреме и вођења развојних пројеката.
Након обуке, јединице локалне самоуправе и институције добијају оспособљен кадар, који у складу са потребама може, самостално (или у пројектном тиму), да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у БиХ.