Нови програм Креативна Европа 2021 – 2027

Нови програм Креативна Европа ће у периоду 2021-2027. године бити реализован с буџетом од 2,4 милијарде евра (63% већи него претходни).

Осим познатих елемената програма, као што су подршка за превођење књижевних дjела и успостављање партнерстава у подручју издаваштва, програми подршке сарадњи у различитим областима умjетности и културе, укључујући и аудиовизуелне дjелатности, као и иницијативе Европска престоница културе и ознака европске баштине, нови програм доноси и значајне новине.

Креативна Европа ће први пут промовисати здрав и одржив сектор информативних медија у цијелој Европи. Затим, новина је и фокус на еколошки одрживе и одговорне праксе у култури и умјетности, подршка форума за политичку расправу и размјену студија и извјештаја, те подршка лабораторија креативних иновација, у оквиру које се подстичу иновативни приступи стварању, дистрибуцији и промовисању садржаја у различитим областима.

Више информација о програму можете погледати ОВДЈЕ, а структуру, план објаве и приоритете позива можете погледати у годишњем плану имплементације програма.

Европска мрежа предузетништва Републике Српске стоји на располагању свим заинтересованим пословним субјектима за сва додатна питања путем имејла: een@rars-msp.org