Нове инвестиције у Пословну зону Рамићи

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић са сарадницима обишао је данас Пословну зону „Рамићи“, у коју је ове године планирано улагање око 700.000 КМ.
– Идуће седмице, на сједници Скупштине Града наћи ће се и програм уређења грађевинског земљишта у Пословној зони, којим је предвиђено око 700.000 КМ за наставак инфраструктурних радова и додатно опремање комуналне инфраструктуре. Уколико бисмо успјешно завршили разговоре са иностраним партнерима, то би значило да у овој години можемо да комплетирамо комуналну инфраструктуру на овом простору и да практично све честице буду доступне и да оне које нису излицитиране, буду дате на продају – казао је градоначелник Радојичић.
Циљ је, како је истакао – да у другом кварталу имамо један дио честица, локација или објеката на продају, али у сваком случају да до краја године буде чиста ситуација са овом зоном и да се ради даље.
– План је да се осим ове индустријске зоне, коју Град тренутно има, ради на процјени локација и развоју других зона, а да ли проширењем ове постојеће или на неким другим локацијама то је ствар процјене и нове студије – нагласио је Радојичић.
Већ је идентификовано око десетак локација, као потенцијалне за будуће индустријске зоне.
-Најинтересантније су оне које су на главним саобраћајницама и у којима је најлакши приступ комуналној инфраструктури. У основи, циљ је да се овдје доведе што више производних предузећа и да се добије што више радних мјеста у реалном сектору – закључио је градоначелник.
Иначе, у Пословној зони излицитирано је 11 грађевинских парцела и унутар зоне ради десет инвеститора, с тим што је један инвеститор купио двије грађевинске парцеле.
-Тренутно су активна четири градилишта, од којих су три грађевинске дозволе издате у Градској управи и једна у ресорном министарству – рекли су из надлежног Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање.

Извор: Град Бања Лука