Нова шанса за младе предузетнике из Јадранско-јонске регије

Покретачи пројекта “ЕCAPITAL Culture – Jadranska Start-up škola“ позивају заинтересоване младе предузетнике из Јадранско-јонске регије да се пријаве за обуку у области развоја предузетничких знања и вјештина која ће се одржати од 12. септембра до 11. децембра ове године у Анкони (Италија).
Главни циљ Пројекта, покренутог у оквиру ЕУ Стратегија за Јадранско-јонски макро регион („ЕUSAIR“),  је економски развој културног туризма у Јадранско- јонској регији, кроз креативност и таленат будућих младих предузетника. Четврти стуб „EUSAIR-a“, одрживи туризам, има за циљ да се повећа атрактивност овог региона те да се Јадранско-јонски регион промовише као јединствено одредиште богато природним и културно-историјским ресурсима.
“ЕCAPITAL Culture – Jadranska Start-up škola“ покренута је и у циљу развоја људских капацитета а усмјерена на обуку представника иновативних новооснованих предузећа („start-up“), чији је циљ унапређивање културног богатства у Јадранско-јонској регији. Позив се односи на младе предузетника из држава чланица овог региона: Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Грчке, Италије, Црне Горе, Србије и Словеније.
Изабраним кандидатима биће обезбјеђена школарина у износу од 7.000 евра, која обухвата похађање цјелокупног курса и смјештај у заједничком објекту за 12 недјеља. Трошкови превоза нису укључени у цијену и сносе их учесници.
Услове које кандидати требају испунити за ову обуку  можете наћи на  интернет страници www.ecapital.it. Пријаве се примају до 20. јула 2015. године.
Пројекат “ЕCAPITAL Culture – Jadranska Start-up škola“  финансира Фондација Марке, Регија Марке, Привредна комора Анконе, Политехнички Факултет Марке, Општина Анкона и Институт ИСТАО из Анконе.