„Неомет“ и „Лаз-пром“ купили земљиште у индустријској зони Целпак

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић потписао је у петак, 3. децембра, уговоре са фирмама Неомет и Лаз-пром о купопродаји некретнина у индустријској зони Целпак, саопштено је на градском сајту.

Он је навео да привредни субјекти који већ послују у овој индустријској зони запошљавају више од 300 радника и изразио наду да ће реализацијом ових уговора тај број бити повећан.

– До сада смо уложили више од 1,6 мил КМ у ту индустријску зону. То улагање даје своје резултате и тако ћемо ми наставити и убудуће – рекао је Ковачевић новинарима у Приједору.

Директор Неомета Душко Грбић рекао је да ова фирма ради од 1999. године, да се бави монтажерским радовима и да послује у БиХ, Србији, Хрватској, Црној Гори и Словенији.

– Имали смо потребу за проширењем пословања на производњу. Надам се да ћемо запослити нове раднике – навео је Грбић.

Сувласник фирме Лаз-пром Љубиша Лазаревић рекао је након потписивања уговора да од самог оснивања има добру сарадњу са Градском управом.

Ова фирма се примарно бави производњом машина за месну индустрију и пратећих производа, што је резултат помног праћења потражње на тржишту и не тако великог броја фирми у окружењу које раде ову врсту производа, саопштено је из Градске управе.

– Њихова идеја пронашла је плодно тло и подржани су од Градске управе да започну пословање у Предузетничком инкубатору, гдје и данас послују, али због потребе ширења капацитета неопходна је нова локација, јер на постојећој нема објективних могућности за раст и напредовање – наведено је.

Извор: ba.ekapija.com