На пословним сусретима у Бечу и компаније из Републике Српске

Међу 293 учесника из 43 земље свијета који су учествовали на међународним пословним сусретима у Бечу 12. октобра, било је и десет компанија из Републике Српске и Федерације БиХ. Пословни сусрети одржани су под окриљем Европске мреже предузетништва, а Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа била је један од суорганизатора.
Учесници сусрета су били купци и стручњаци из сектора малопродаје и велепродаје из цијелог свијета и Аустријски произвођачи хране и пића, а одржано је преко 1280 пословни састанака
Током сусрета представници Европске мреже предузетништва Републике Српске одржали су састанке са предствницима ЕЕН Аустрије, Привредном комором Аустрије и ЕЕН Словеније, Занатском комором Словеније, те је договорена сарадња око суорганизације пословних сусрета који ће се одржати у Новом Саду, Србија, 18. новембра 2016.
Након пословних сусрета, 13.10.2016, представници Агенције су посјетили представништво  за централну и источну Европу предузећа “Yokogawa”  из Јапана које је специјализовано за индустријску аутоматизацију, са циљем остваривања сарадње са предузећима из Републике Српске.