Најбоља пословна идеја „Производња крафт пива- ХУМСКО“

„Производња крафт пива- ХУМСКО“ Невене Станић из Требиња, најбоља је пословна идеја у оквиру програма Акцелератор који је Развојна агенција Републике Српске реализовала протекла два мјесеца у Билећи. Ова пословна идеја освојила је и новчану награду у износу од 3000 КМ.
Друго мјесто и награда од 2000 КМ припала је Марку Бошњаку из Билеће за идеју „Производња процесне инокс опреме“.

Треће мјесто подијелили су Жељко Бајовић из Билеће са идејом  „Брендирање херцеговачког меда“ и Тихомир Рашета из Требиња са пословном идејом  Туристичка агенција „Asamo Tour“. Они су освојили награду у износу од по 1000 КМ.

 

У овом циклусу Акцелератор програма учествовало је 18 појединаца и тимова, а њих 9 доставило је финалне пословне планове које је јуче представило пред стручном комисијом коју су чинили Дејан Шешлија из Развојне агенције Републике Српске, Михајло Вујовић, менаџер Општине Билећа и Дражен Бошковић, директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Града Требиња.

Акцелератор програм намијењен је иновативним почетницима у послу. Подршка обезбјеђена овим програмом обухватала је бесплатну обуку током које су учесници добили знање потребно за пословни успјех и бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области. Програм је реализовала Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Општином Билећа и Агенцијом за развој малих и средњих предузећа Града Требиња. Нови циклус обуке планиран је наредне године на Палама и Угљевику.