Настављен циклус инфо дана о јавном позиву за додјелу бесповратних средстава

Циклус инфо дана о јавном позиву за додјелу бесповратних средстава из Challenge фонда настављен је данас у Бијељини гдје се окупило више од 40 предузећа, задруга и предузетника који су жељели чути који су критеријуми за додјелу ових грантова и на који начин могу аплицирати за ова средства. Инфо дан је организован у сарадњи са Градом Бијељина и градксом Агенцијом за развој МСП.
Члан пројектног тима из Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Марко Какућа упознао је присутне са детаљима јавног позива нагласивши да прихватљиви апликанти треба да имају иновативне пројекте, идеје, производе или услуге које могу довести до смањења незапослености, повећања конкурентности и одрживог развоја. Он је нагласио да фонд располаже са 2,3 милиона евра бесповратних средстава који ће бити пласирани кроз шест јавних позива, а крајњи рок за апликацију на овај, први јавни позив је 12.јуни 2017. Максималан износ грант средстава доступан за stаrtap износи 10.000 евра, а 30.000 евра за микро, мала и средња предузећа до 250 запослених, с тим да морају обезбиједити и властито учешће од минимално 50 одсто.
Женска задруга Бијељина заинтересована је за пријаву на јавни позив. Директорка Светлана Рашевић Сарић каже да би им додатна финансијска средства омогућила запошљавање нових радника и адаптацију просторија чиме би подстакли развој  женског предузетништва које је још увијек на маргинама.
Власник ауто сервиса Далибор Перић каже да овакви пројекти могу допринијети развоју и останку младих на овим просторима, а средства из фонда искористио би за проширење капацитета и запошљавање нових радника.
Директор Агенције за развој МСП Бијељина Славиша Јовановић посебно је истакао чињеницу да је овај пројекат усмјерен према иновативним предузећима, као и да је сам процес аплицирања једноставан.