Награде за најуспјешније газела фирме у Републици Српској

„Kameleon M&M Group“ у сарадњи са Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа и USAID организује додјелу БХ бизнис награда најуспјешнијим газела фирмама у Републици Српској. Ријеч је о европској независној награди која се дуги низ година додјељује у девет европских земаља.
Свечана додјела „Газела“ 2012 за РС одржаће се 26.04.2013. године са почетком у 14 часова у хотелу „Босна“ у Бањој Луци гдје ће се окупити врхунски стручњаци из свијета економије и предузетништва, као и најуспјешнији менаџери и власници малих и средњих предузећа.
– Циљ пројекта „Газеле“ је издвајање, препознавање и умрежавање перспективних брзо растућих малих и средњих предузећа и њихових менаџера, њихово представљање тржишту и потенцијалним пословним партнерима, те стварање повољнијег пословног окружења у БиХ – истакао је Златко Бербић, представник „Kameleon M&M Group“.
– Учешћем у овом пројекту ми испуњавамо и обавезе које произилазе из Стратегије развоја малих и средњих предузећа и Акта о малом бизнису, а то је да, између осталог, посебну пажњу требамо обратити на онај мали проценат предузећа која изузетно брзо расту, запошљавају и трају. Њих је и у РС и БиХ, као и у свијету, свега 2-3 посто. Она нам, годинама унапријед, указују шта ће се радити и шта ће бити генератор запошљавања у будућности. Из њиховог искуства можемо научити на који начин требамо подстаћи и друге да слиједе њихов примјер – рекао је Слободан Марковић, директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа.
Мала и средња предузећа која је оцјењивао стручни жири морала су задовољити основне критеријуме – да постоје најмање пет година и да су у том периоду три године за редом остварила раст од по намање десет процената, да су остварила већи раст запослених, а у обзир су узети и критеријуми друштвене одговорности и јавне репутације предузећа. Осим награда у категорији малих и средњих предузећа, биће додијељене и специјалне награде у категорији „топ жена менаџер газела фирми“ и „млади менаџер газела фирми“.