Модернизација кабинета практичне наставе

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа потписала је са Агенцијом за економски развој Града Приједор ПРЕДА-ПД уговор о реализацији пројекта „Практична настава на радном мјесту- фаза 2“ чија је вриједност 276.500 КМ, а који финансира Влада Швајцарске кроз програм „Прилика Плус“.
Пројекат, који ће се проводити од августа 2017.године до септембра 2018.године , подразумијева модернизацију и оспособљавање кабинета практичне наставе , школских радионица и кабинета у три приједорске школе и једној школи у Козарској Дубици.
Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић је истакао да јака привреда захтијева добар образовни систем који ће да производи кадрове који су потребни за наша предузећа.
– Неопходно је да унаприједимо практичну наставу и ова средства су директан вид финансијске помоћи како би се унаприједили кабинети да средошколци након завршеног школовања знају гдје ће и шта да раде, а тиме добијемо и задовољне послодавце који ће им омогућити посао – рекао је Ђукић.
Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је истакао да је ова локална заједница одавно препознала потребу прилагођавања школства потребама тржишта рада и да кроз процесе едукација дјеца буду спремна за одлазак на радно мјесто послије школовања.
– Овим уговором ћемо омогућити да се наставна учила у овим школама прилагоде потребама одвијања савремене практичне наставе – рекао је Ђаковић.