Могућности Челенџ фонда представљене и у Требињу

У Требињу је јуче одржан инфо дан на којем је представљен Трећи јавни позив за додјелу бесповратних средстава из Challenge фонда.

Заинтересованим привредницима са подручја Херцеговине представник Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Марко Какућа појаснио је услове и начин пријаве на јавни позив. 

Пословни субјекти регистровани на територији БиХ и Шведске, који имају иновативне идеје могу да се пријаве на позив и уколико су из категорије почетника у пословању могу добити максимално до 10.000 евра бесповратних средстава, односно до 30.000 евра уколико је ријеч о зрелим предузећима до 250 запослених, појаснио је Какућа.

"Иновацију третирамо у најширем смислу, без обзира да ли се ради о новим производима, процесима или услугама. Сви сектори могу да конкуришу. Осим иновативности, потребно је да ти пројекти буду одрживи и да имају ширу социјалну одговорност према заједници у којој дјелују", рекао је Какућа. 

Он је подсјетио да је крајњи рок за пријаву на јавни позив до 16. јулa до 16 часова по локалном времену. Додатне информације могуће је добити на: www.c2c.ba гдје се врши и онлајн аплицирање на актуелни јавни позив.

Грант средства у износу од 3.000.000 евра обезбијеђена су кроз Challenge to Change – C2C програм који спроводе Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа и Сарајевска регионална развојна агенција /СЕРДА/, а финансијски подржава Шведска агенција за међународни развој и сарадњу /СИДА/.

Инфо дан организован је у сарадњи са Агенцијом за развој малих и средњих предузећа Града Требиња.