Могућности запошљавања младих из категорије породица погинулих и несталих

Предсједништво  Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС и новоосновани Одбор дјеце/потомака  погинулих и несталих бораца  РС , под покровитељством предсједника Народне скупштине РС,  уз подршку Александра Џомбића , предсједника Владе РС, организовало је јуче округли сто  о теми “ Стамбено збрињавање, школовање и запошљавање“.

Теме округлог стола  биле су усмјерене на проблеме и питања са којима  се суочавају млади људи из ове категорије, на која су  конкретне одговоре дали предсједник Народне скупштине РС и министри у Влади РС изнијевши даље планове и активности у овом правцу.

Слободан Марковић, директор Републичке агенције за развој МСП, упознао је  присутне о могућностима  које нуде подстицајни фондови за запошљавање и говорио о  тренутној  ситуацији  на тржишту рада у Републици Српској, образовању и запошљавању.

Директорица Завода за запошљавање РС , Гордана Латиновић,  представила  је програме и процедуре за запошљавање младих из ове категорије.

Агенција се обавезала  да ће у скоријем периоду припремити  посебан пројекат за запошљавање у који би се могли укључити и чланови породица ове категорије, те да ће са овом организацијом  радити на његовој промоцији.