Могућа промоција домаћих предузећа на инвестиционом самиту у Дубаију

Регионални менаџер за регију Европе, Азије и Океаније у Годишњем одбору за инвестиционе састанке Маз Ајуб посјетио је данас Републичку агенцију за развој малих и средњих предузећа гдје је са директором Маринком Ђукићем и његовим сарадницима разговарао о могућностима промоције малих и средњих предузећа из Републике Српске на Годишњем инвестиционом самиту који ће се одржати од 24. до 26. марта 2020. у Дубаију. Организатор догађаја је Министарство економије Уједињених Арапских Емирата.
Он је прецизирао да је ријеч о водећој инвестиционој платформи која је ове године окупила преко 16.000 учесника – 66 високих државних службеника, 436 излагача и суизлагача, 150 стручњака за инвестиције и економију и 256 домаћих и међународних медија. Међу њима били су представници влада, међународних организација, привредних комора, индустријских и економских зона, финансијских и правних институција, као и малих и средњих предузећа и почетника у пословању 143 земље.
Наредни самит обухватиће пет главних стубова економије – директна страна улагања, мала и средња предузећа, почетници у пословању, градови будућности и страна портфељна улагања чији је циљ повезивање одрживих могућности улагања за Глобални економски раст.