Министри просвјете на међународном конгресу о стручној и професионалној едукацији и обуци

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић, министар просвјете, науке, културе и спорта Херцеговачко – неретванског кантона Рашид Хаџовић и министар за образовање, науку и младе Кантона Сарајево Елвир Казазовић, учествоваће од 20. до 22.06. 2016. у Винтертуру (Швајцарска) у раду 2. међународног конгреса о стручној и професионалној едукацији и обуци.

Боравак у Швајцарској и учешће у раду конгреса од 20. до 22. јуна 2016. године, подржала је Влада Швајцарске у оквиру активности програма Прилика плус који проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа.

Главна тема догађаја биће “Од вјештина до напретка – размјена елемената успјеха” са основним усмјерењем на међународну размјену успјешних принципа који су развијени у различитим системима стручног образовања и обуке.

Конгрес је прилика за размјену и учење на искуствима насталим у различитим образовним системима широм свијета и да се дође до основних елемената успјешног учења и провођења.

У раду конгреса учествоваће значајни говорници, како из Швајцарске тако и из иностранства, укључујући и истакнуте појединце из свијета политике, економије и науке који су одговорни за доношење одлука у области стручног образовања и обуке.