Милионити преглед Предузетничког портала РС

Предузетнички портал Републике Српске (www.preduzetnickiportalsrpske.net ) остварио је јуче милионити преглед. Покренут је 9. новембра прошле године као јединствена онлајн платформа у Републици Српској и БиХ у оквиру које су обједињене и систематизоване најважније информације које су потребне предузећима, предузетницима, али и онима који желе покренути пословну кативност.
Предузетнички портал Репубике Српске пројекат је који је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа реализовала у сарадњи са Министарством индустрије, енергетике и рударства РС уз финансијску подршку Европске банке за обнову и развој.
– Из свакодневних контаката са предузећима ми смо схватили да је један од проблема са којим се сусрећу и приступ релевантним информацијама које прате пословање. До сада су те информације проналазили на веб страницама различитих институција, на шалтерима, у брошурама и слично, а сада то све имају на једном мјесту. Чињеница да смо за мање од годину дана забиљежили више од милион прегледа са преко 90.000 посјетилаца, најбоља је потрда да смо успоставили функционалан механизам подршке нашим привредницима – истиче Маринко Ђукић, директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа.
Портал обједињује информације од дефинисања пословне идеје, израде бизнис плана и регистрације дјелатности, до проналажења финансијских средстава, вођења финансија, запошљавања, измиривања обавеза, увођења стандарда, иновација исл.
– Статистика је показала да су посјетиоци портала најчешће претраживали странице са информацијама о процедурама регистрације, порезима, таксама, пословним зонама, регулативи, а међу најчитанијим је категорија „јавни позиви“ у којој објављујемо информације о актуелним пројектима који унапређују пословно окружење или само пословање и подстицајним средствима за подршку предузећима и предузетницима – каже Ђукић.
Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа и даље ће ослушкивати потребе привредника и ускладу с тим даље развијати садржаје на Предузетничком порталу Републике Српске.