Милан Радовић најменаџер у Републици Српској за 2011. годину

Милан Радовић, директор Нове банке а.д. Бања Лука, проглашен је за најменаџера у 2011. години и најменаџера у области банкарства у избору који су по четврти пут организовале дневне новине “Фокус“.

У области малих предузећа, титулом најменаџера окитио се Трифко Носовић из билећког “Ник-пром-а“, док је у области средњих предузећа, за најменаџера проглашен Перица Репајић, “Дукат“ д.о.о. Бања Лука.

За привредника године у областиосигуравајућих друштава проглашен је Саша Чудић, Дунав осигурање а.д. Бања Лука, у области туризма за најбољег је изабран Драган Богдановић, ЗТЦ “Бања Врућица“ Теслић, те пољопривреде Радован Вукоје, Подрум “Вукоје“ д.о.о. Требиње.

Власник дневних новина “Фокус“ Зоран Шаренац, нагласио је да је “Фокус“ као одговоран медиј схватио улогу у креирању пословног амбијента и у том смислу дао подршку развоју здраве конкурентности и кроз ову манифестацију.

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Слободан Марковић, предсједник стручног жирија за избор најменаџера, рекао је да је лајтмотив овог избора био фокус на човјека.

– За разлику од других избора, гдје се бирају привредни субјекти и слично, овај избор фокусира се на човјека који је носилац свега. Тражимо најквалитетнији профил менаџера у односу на оно што Српска данас треба – истакао је Марковић.