„Метал МБ“ најбоља пословна идеја у оквиру Акцелератор програма

Најбоља пословна идеја у оквиру Акцелератор програма који је Развојна агенција Републике Српске током маја и јуна организовала у Источном Сарајеву је „Метал МБ“ Благоја Марковића и Марка Стевановића. Ова идеја је награђена са 5.000 КМ. Друго мјесто и награду од 3.000 КМ освојила је Младенка Чајевић за идеју „МБТ Дизајн“, трећу награду у износу од 2.500 КМ освојила је Вања Голијанин за идеју „Књиговодствена агенција ЕД“, док је четврто мјесто и награду од 1.500 КМ освојила Бојана Станишић за идеју Студио „B-teraphy“. Награду која подразумијева бесплатне књиговодствене услуге на годину дана освојио је Мирослав Кременовић за пословну идеју „Изградња фото соларне електране“.

„Захвални смо Развојној агенцији Републике Српске  за реализацију Акцелератор програма кроз који смо стекли доста знања. Савјетовао бих свакога ко жели да реализује своју пословну идеју да се пријави на овај програм. Награда нам пуно значи и сигурно је да ћемо је искористити за набавку неких основних или обртних средстава које смо навели кроз пословни план“, рекао је Марко Стевановић.

Начелница одјељена за привреду и друштвене дјелатности у Граду Источно Сарајево Љиљана Лиздек навела је да град већ трећу годину учествује у овом пројекту, додајући да су ове године све пословне идеје биле занимљиве и иновативне.

„Овим младим људима потребна је и друга врста подршке, не само кроз овај програм Развојне агенције Републике Српске већ и у будућности од јединица локалне самоуправе и других институција“, истакла је Лиздек.

Ово је пети Акцелератор програм који је Развојна агенција Републике Српске реализовала на подручју Источног Сарајева у сарадњи са Економским факултетом Пале, Градом Источно Сарајево, општинама у саставу града, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево и Заводом за запошљавање Републике Српске. Кроз пет програма обучено је 75 учесника, награђено 29 пословних идеја а већина њих данас води успјешне послове.

Акцелератор програм је редовна активност Агенције намијењена почетницима у послу која се реализује широм Републике Српске. До сада је организовано 11 циклуса програма који је успјешно завршило 148 појединаца и тимова. Осим предузетничког знања и вјештина које су стекли уз подршку искусних предавача и ментора, различитим новчаним и неновчаним наградама вриједним преко 145.000 КМ додатно је стимулисано њих 69.

Нови циклус програма Агенција ће до краја године реализовати на подручју града Бијељина.