Ментори у Републици Српској размијенили искуства

Развојна агенција Републике Српске (РАРС) у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA), организовала је јуче у Источном Сарајеву састанак свих ментора Републике Српске. Циљ састанка био је да ментори размијене искуства и изазове са којима су се суочавали током практичне обуке у предузећима како би додатно унаприједили своје менторске вјештине.
Осим цертификованих ментора из Републике Српске, састанку су присуствовали и представници агенције JICA.
Састанак је организован у оквиру пројекта «Успостављање и промоција менторинг услуга за мала и средња предузећа на Западном Балкану – фаза 2» који у Републици Српској проводи РАРС.
Пројекат се проводи од 2017. године и до сада су цертификоване двије групе од 34 ментора које су кандидовале локалне развојне агенције и локалне заједнице у Републици Српској. Они су успјешно прошли теоријску, а менторску услугу добило је 39 предузећа.
Нови циклус обуке ментора планиран је за наредну годину. Теоријски дио обуке планиран је за фебруар и март, а до краја априла биће расписан јавни позив за предузећа заинтересована за овај вид подршке. На јесен би ти ментори требали имати практичан дио обуке у предузећима.
Избор најуспјешнијих ментора у Републици Српској Развојна агенција Републике Српске организоваће у априлу наредне године.