Кувари и конобари не чекају на посао

Средњошколски центар “Петар Кочић” Зворник организовао је “Отворена врата” на којима су ученицима деветих разреда пет основних школа са територије овог града представљене могућности за упис у први разред средње школе. С обзиром да су кроз пројекат “Практична настава на радном мјесту” у Зворнику подржана занимања кувар и конобар, у кабинету за практичну наставу основцима су посебно представљена ова занимања.
Овом приликом матуранти су добили информације о томе шта их очекује уколико се одлуче да упишу наведена занимања, како је организован наставни процес, као и да је ријеч о веома траженим занимањима на тржишту рада.
Будући кувари и конобари имали су прилику да виде и како изгледа практична настава будући да су им старије колеге демонстрирале припрему јела.
Активности промоције наведених занимања биће настављене и у наредном периоду.
Пројекат се реализује у оквиру Програма „Прилика Плус“ којег подржава Влада Швајцарске, а проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, док је Градска развојна агенција Источно Сарајево партнер за Сарајевско-зворничку регију.